Kompletta hjul

Beroende på i vilket sammanhang man talar om kompletta hjul så finns det olika tolkningar av det hela. Men generellt sett talar man om kompletta hjul när man som konsument behöver nya däck till sin bil och samtidigt skulle behöva ha nya fälgar.

Tillverkare

Det finns många tillverkare av både fälgar och däck men det de flesta bryr sig om är tillverkare av just däcken. Nedan listar vi två av de främsta däcktillverkarna på marknaden.

  • Goodyear

Goodyear finns hos så gott som alla återförsäljare och är ett märke som har etablerat ett rykte av att vara pålitliga i alla årstider och väglag. Goodyear har funnits sedan 1898 och har sedan dess vuxit sig väldigt stora.

  • Michelin

Michelin är ett franskt märke som har funnits länge och de flesta har någon gång sett deras ikoniska gubbe med bildäcksformer. Även Michelin har skapat ett rykte om sig att vara pålitliga och det är ett märke som ofta används inom racing. I över 100 år så har Michelin levererat däck till olika stall inom Formel 1.

Inom Roadracing finns det olika klasser och den högst rankade är Moto GP. Inom den klassen finns det endast 3 tillverkare av däck och Michelin är ett av dessa. Ett bevis på deras tillförlitlighet och kvalité.

Slutsats

Faktum är att om däcktillverkarna inte hade varit duktiga på sin bransch så hade de inte kunnat växa sig så stora på en marknad som är väldigt konkurrenskraftig. Alla tillverkare är bra på det de gör och det är även därför det finns ett så stort utbud på marknaden och hos återförsäljarna, både på nätet och i fysiska butiker.

Det hela handlar kort sagt om att skaffa sig en egen uppfattning om vilket märke som är tilltalande för varje enskild individ. Det går inte att säga vilket märke som är det bästa, alla har sina fördelar på olika områden.

Gör efterforskningar och försök ta reda på vilken typ av däck som just du behöver, och när du ändå är igång kan du lika gärna leta efter en återförsäljare med kompletta hjul för att få det absolut bästa.